Depilacija telesa

Pred depilacijo je potrebno vedeti nekaj stvari o dlakah. Dlake rastejo po celem telesu: na nogah, rokah, pod pazduho... le na ustnihcah, dlaneh in podplatih je ni. Imajo funkcijo uravnavanja telesne temperature, mehanske zaščite in zaščite pred zunanjimi vplivi, kot so vročina, veter, mraz, UV sevanje... 


Kako je dlaka sestavljena?


Anatomsko se dlaka deli na steblo in korenino. Steblo dlake je vidni del nad površino kože, korenina dlake pa se nahaja v koži. Korenino obkroža lasna ovojnica, s katero tvori lasno čebulico, iz katere dlaka začne rasti.


Dlaka raste v treh fazah:

1. anagena faza oz. faza rasti

2. katagena faza oz. prehodna faza

3. telogena faza oz. faza počivanja 


faze rasti dlak

Zakaj se odločiti za depilacijo telesa?


Depilacija telesa je najbolj pogost lepotni tretma. Namen depilacije je, da upočasnimo ciklus rasti dlake, saj z izkoreninjanjem dlake uničujemo njeno korenino. S tem zmanjšamo hitrost rasti in dosežemo, da se na površini kože dlake ponovno pojavijo šele po približno treh tednih. Po depilaciji so dlake na površini svetlejše in manj opazne, postajajo tudi redkejše in tanjše ter mehkejše na dotik. Pomembno je, da smo pri depilaciji vztrajni, saj bomo le tako dosegli optimalni učinek.


depilacija telesa

Depilacija telesa v našem salonu


Le s kvalitetno depilacijo lahko učinkovito odstranjujemo dlake in dosežemo učinek na dolgi rok. Priporočamo vam, da prvi obisk opravite v salonu, kjer depilacijo izvaja izkušena kozmetičarka s kozmetično izobrazbo in dolgoletnimi izkušnjami pri delu v kozmetičnem salonu. Tako nikoli ne boste razočarani, saj bo depilacija izvedena po pravilnih postopkih in kvalitetno.


V našem salonu depilacijo opravimo s kvalitetnimi smolami in voski znamke Starpil. Špansko podjetje Starpil je na svetovem vrhu kozmetike in je znano po profesionalni kozmetiki za odstranjevanje dlak in drugimi preparati, ki so primerni pred in po depilaciji. Profesionalni proizvodi Starpil kozmetike za depilacijo so narejeni po inovativnih formulah, ki vsebujejo zgolj najboljše naravne učinkovine in so rezultat večletnih izkušenj.


Pred depilacijo se z vami pogovorimo o željah in pričakovanjih, nato se lotimo postopka. Kožo namažemo z gelom Starpil, ki kožo dezinficira, poleg tega pa vpliva tudi direktno na dlake, ki jih naredi bolj mehke in nežne. Smola, s katero delamo, je močna in se dlake oprime.

Pomembni so tudi trakovi, ki jih uporabimo za depilacijo. Z njimi dlake pod pravilnim kotom in s primerno hitrostjo potegnemo skupaj s korenino.

Po tretmaju depilacije kožo namažemo z oljem, ki jo ohrani nežno in gladko ter odstrani ostanke smole.


Kvaliteten rezultat depilacije je zagotovljen, če pri njem sodeluje tudi stranka. Ponujamo vam nekaj pomembnih napotkov, ki se jih je potrebno držati pred obiskom depilacije:

1. dlake morajo biti dolge med 0,5 – 1 cm,

2. če so bile dlake predhodno pobrite, mora od zadnjega britja miniti najmanj 10 dni,

3. pred depilacijo koža ne sme biti razdražena ali poškodovana,

4. dan pred depilacijo je priporočljiv piling, ki ne sme vsebovati olj. S pilingom preprečimo, da bi se dlake zadržale pod površjem kože,

5. pred obiskom v salonu ne namažite kože.


Starpil voski za depilacijo telesa

Kako po depilaciji poskrbimo za kožo?


Pomembno je, da v roku 24 ur po depilaciji ne uporabljate mila za tuširanje. Prav tako se je nekaj časa potrebno izogibati sončnim žarkom in UV svetlobi, priporočljivo pa je tudi, da za krajši čas preprečite potenje kože in da ji namenite zaslužen počitek. Kožo večkrat namažite s kremo, ki vsebuje visoko vsebnost vlage in čim manj umetnih preparatov, da bo ostala mehka in gladka.


Učinek depilacije telesa bo z medsebojnim sodelovanjem izobražene kozmetičarke in vas zagotovljen. Vaše noge in drugi deli telesa bodo lepi, sijoči, privlačni in prijetni na dotik, depilacija pa vsakič bolj prijetna.


gladka koža po depilaciji